Így bánj el a veszélyes hulladékkal

A veszélyes hulladékokban olyan arányban van jelen a veszélyes összetevő, hogy nem megfelelő tárolás esetén veszélyt jelent az élővilágra, és az emberi életre. A közös bennük az, hogy minél előbb el kell távolítani őket a környezetünkből. Annak érdekében, hogy kevesebb mennyiségű veszélyes hulladék terhelje a környezetet, a háztartásoknak is tenniük kell.

 

Ahhoz, hogy a környezetromboló és egészségkárosító hatást megakadályozzuk, ismernünk kell, hogy milyen veszélyes hulladékok vannak körülöttünk.

A leggyakoribb, háztartásban is megtalálható veszélyes hulladékok: olajok, elemek, akkumulátorok, gyógyszerek, tönkrement háztartási gépek, vegyi anyagok, elektronikai hulladékok, fénycsövek, növényvédő szerek, mosószerek.

 

Néhány szabály betartásával te is sokat tehetsz a környezetedért:

  • az elhasznált olajat add le benzinkúton, hulladékudvarba
  • a már nem használt, vagy tönkrement elektronikai hulladékod, illetve a nehézfémet tartalmazó elemeket, akkumulátorokat vidd vissza a vásárlás helyére, vagy add le hulladékudvarba
  • a veszélyes hulladék kibocsátásunkat jócskán csökkenthetjük azzal, ha ésszerűen vásárolunk: gyógyszerből, vitaminból például csak annyit, amennyire feltétlenül szükségünk van. Ha mégis akad lejárt szavatosságú a szekrényünkben, a gyógyszertárak szívesen átveszik
  • a vegyi anyagokat se öntsd le a WC-n, vagy a lefolyón, mert nem oda valók!

 

Tudtad?

A veszélyes hulladékok ártalmatlanítására az Aszód-Galgamácsa körzetében, illetve a Dorogon működő veszélyeshulladék-lerakó szolgál.

 

Tipp: ha nincs túl nagy mennyiségű veszélyes hulladékod, fogj össze a szomszédokkal, és kérjetek közösen egy konténert az elszállításra.

A Bau-Sitt-tel többek között az alábbi veszélyes hulladékot szállíttathatod el: kátránypapír, pala, tetőpala, festék, autógumi, hígító, olaj, olajjal szennyezett göngyöleg, akkumulátor, TV.

 

Ha nem vagy benne biztos, hogy a felhalmozódott hulladékod hová sorolható, hívj minket bátran az alábbi telefonszámokon, és segítünk:

+36 70 253 8284 +36 70 628 5332

 

Szóljon hozzá!

3 + négy =

Blogger
Facebook
Telefon:+36 70 253 8284
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Telefon:+36 70 628 5332
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Elérhetõségek