Blog

Konténeres sittszállítás, szóródó anyag szállítás

A bűnös azbesztpala

A hullámpala, vagy síkpala kivitelű, azbesztpala tető olcsósága miatt szuper alternatívának bizonyult a 60-as években. Miután azonban kiderült róla, hogy anyaga, az azbesztcement rákkeltő anyag, egyre-másra próbálják lecserélni az aggódó háztulajdonosok. Vajon a te tetőd is azbesztpala anyagú?

Ennek megállapítása igen egyszerű lesz: meg kell keresni rajta (egészen pontosan a hátlapján) az „NT” („New Technology”) jelölést. Ha nincs ilyen, akkor biztos lehetsz benne, hogy a termék tartalmaz azbesztet.

Mi a gond ezzel? Az, hogy az azbeszt veszélyes hulladék, és káros az egészségre nézve. Az azbesztcement rostjai apró méretűek, a milliméter ezred részét képezik. Mivel ilyen kicsik, simán be tudnak jutni az emberi szervezetbe.

Az anyag felújításkor, törés fűrészelés, fúrás útján kerül a levegőbe, de az ép táblák védőruha nélkül is bonthatók, szállíthatók.

A bontásról jegyzőkönyvet kell készíteni, és be kell nyújtani a helyi illetékes Környezetvédelmi Felügyelőségnek.

Elszállítását nem szabad fél vállról venni, hiszen csak így járulhatunk hozzá az egészségesebb környezethez.

Mi szívesen vállaljuk az elszállítását. Természetesen munkavégzés közben a 12/2006. (III.23.) Eüm. rendelet előírásait szigorúan betartjuk. I-es veszélyességi osztályba sorolt veszélyes hulladéknak minősül.

Tudtad? 2005. január 1-től (a 41/200 (II.20.) Eüm-KöM együttes rendelet alapján)  ugyan tilos mindennemű azbesztet tartalmazó termék előállítása és forgalmazása. Tehát már nem gyártják, és így az új építésű házak tulajdonosai sem fognak találkozni vele.

Ne feledd: új tető felhúzása esetén szükség lehet a palatetők ácsszerkezeteinek megerősítésére, cseréjére.

Ha pedig nem, vagy nem megfelelően szállíttatod el, több százezres bírságra is számíthatsz.

Ha már felismerted, hogy fontos cselekedned, de nem szeretnéd saját magad elszállítani a palát, hívj minket, és konténereinkkel levesszük a válladról a terhet.

Telefonszámaink:+36 70 253 8284, +36 70 628 5332.

Blogger
Facebook
Telefon:+36 70 627 7770
Telefon:+36 70 628 5332
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Elérhetõségek