Blog

Konténeres sittszállítás, szóródó anyag szállítás

A papíros konténer házhoz megy

„A Föld köszöni szépen, majd megoldja valahogy azt a rendetlenséget, amit épp okozunk. A kérdés az, hogy szeretnénk-e segíteni neki a rendrakásban, hogy továbbra is szívesen lásson itt minket, vagy csak azért is rákényszerítjük arra, hogy előbb vagy utóbb, de két lábbal rúgjon ki minket az ajtón?” Kump Edina

 

Ha hatalmas mennyiségű papírhulladék halmozódik fel a háztartásodban, létesítményedben, és nincs kedved/módod elvinni azt a szelektív hulladékgyűjtő szigetre, keress minket!

 

Néhány aranyszabály, amit be kell tartanod a konténerbe való hajigálás közben:

 

  1. Csakis tisztát fogadunk. Zsír, olaj, étel kizárva. Azaz, a zsíros pizzásdoboz, és a használt papírzsepi, egészségügyi betét már a kommunális hulladék kategóriába tartozik. A járulékos elemek ( fólia, fémkapocs, a füzeten borító nylon, mappán rögzítő gumi, fém karika, dobozokon ragasztószalag) sem idevalóak.

 

 

Amit fogadunk: újság, szórólap, folyóirat, füzet, könyv, telefonkönyv, papírzacskó, papírpohár, tojástartó, hullámpapír, csomagolópapír, kiöblített italoskarton- doboz, élelmiszerek, kozmetikumok és műszaki cikkek papírdoboza.

 

  1. Lapítsd & hajtogasd! Gondolj arra, hogy azzal, hogy több hulladéknak adsz helyet, energiát spórolsz. Így ha kartondobozzal van dolgod, szakítsd szét kisebb darabokra. Ha csak összehajtod, akkor könnyen kirugódik, és sokkal több helyet foglal.

 

Tudtad?

  • Az elfogyasztott papírmennyiség 60-70%-a válik másodlagos nyersanyaggá.
  • A szelektív hulladékgyűjtő szigetek papíros konténere kék színű.
  • Az ablakos boríték ugyan nagyon praktikus címzési lehetőséget biztosít, de a boríték műanyag celofán részét már nem lehet újrahasznosítani.

 

A szeletíven begyűjtött papírt hulladékválogatóba visszük. Itt különválogatják bálákba. Ezeket vízzel keverve pépesítik, és félkész papírtermékeket, azaz óriási papírtekercseket állítanak elő. Ezekből készül aztán füzet, boríték, füzet, naptár, papírtáska, csomagolópapír, konyhai törlőkendő, WC-papír, és ég kartonbútor is.

 

Itt rendelhetsz konténert a papírholmijaid elszállítására!

 

Blogger
Facebook
Telefon:+36 70 627 7770
Telefon:+36 70 628 5332
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Elérhetõségek