Blog

Konténeres sittszállítás, szóródó anyag szállítás

Illegális hulladéklerakási kisokos

Biztosan te is tisztában vagy vele, hogy az udvarodon, telephelyeden egy ideig tárolt anyagok kiszállítása erdőbe, mezőre, elhagyatott területre nem épp törvényes cselekedet. Sőt, illegális hulladéklerakásnak minősül.

Nem csak az a gond, hogy pénzbírságot kapsz érte, hanem az is, hogy szennyezed vele a környezetedet. Nem beszélve arról, hogyha a szomszédaid, barátaid ezt megtudják, talán sosem tudod lemosni magadról a szégyent.

Mit érdemel az a bűnös?

„…aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot helyez el, vagy hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, az bűncselekményt követ el, amely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Még súlyosabb a cselekedet akkor, ha ezt veszélyes hulladékkal követik el.„ (Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 248. § (1) bekezdés a) pontja)

A háztartásban képződő veszélyes hulladékot a hulladéktermelő elkülönítve, a környezet veszélyeztetését kizáró módon köteles gyűjteni és azt a közszolgáltatónak, illetve azzal foglalkozó – erre jogosultsággal rendelkező – kereskedőnek vagy hulladékkezelőnek átadni.

A bírság mértéke akár több százezer forint értékű is lehet.

Konténerrel kínáljuk a megoldást

Tudjuk, hogy a felhalmozódott hulladékoktól nehéz megszabadulni, ám most mégsem azt javasoljuk, hogy kerülgesd a szemetet/sittet az udvarodon.

Van más út is. Hallottál már arról, hogy a Bau-sitt mindenféle lim-lomot és hulladékot elszállít a területedről? Fordulj hozzánk bátran, ha építési és bontási törmelék, sitt, kerti és zöld hulladék, veszélyes hulladék, kommunális hulladék, és lom csúfítja a portádat.

A konténeres elszállítással megúszhatod a börtönbüntetést, pénzbírságot és szégyent, ami az illegális hulladéklerakással jár.

A konténeres sittszállítás hatékony és költségtakarékos megoldást nyújt az illegális hulladéklerakás kérdésére.

Rendezett környezetet kívánunk!
A Bau-sitt Csapata

Blogger
Facebook
Telefon:+36 70 627 7770
Telefon:+36 70 628 5332
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Elérhetõségek