Blog

Konténeres sittszállítás, szóródó anyag szállítás

üveg,műanyag, papír újrahasznosítás alapjai

papír újrahasznosítás alapja

Az otthonokban keletkező papírhulladék között sokféle és különböző minőségű papír fordul elő.
Az újrahasznosítás alapfeltétele, hogy a hulladékpapír ne legyen szennyezett. Továbbá az is fontos, hogy a hulladékpapírok közül eltávolításra kerüljenek a fóliázott, kevert anyagú, laminált vagy felületkezelt papírok, mielőtt a hulladékpapír a gyűjtőbe kerül.

 

Üveg újrahasznosítás alapja

A 2000 évek elejére a korábbi évtizedek többszörösére, körülbelül 3%-ra bővült az üveghulladék aránya a háztartási hulladékokon belül. Ha szín szerint válogatjuk, gyűjtjük az üvegeket, akkor azok 100%-ban újrahasznosíthatók. A végtermék minősége azonos az új üvegekével mindamellett, hogy a folyamat során 10-20% energia megtakarítás is elérhető.

 

Műanyag újrahasznosítás alapja

A műanyag újrahasznosítása összetett feladat, ennek az anyagtípusnak számos különböző változata létezik. Gyakran ugyanannak a műanyagnak sem azonos az összetétele, mert a gyártás során erősítő anyagokat, töltőanyagokat, színezőanyagokat kevernek össze. Emiatt a műanyagokat a szelektív hulladékgyűjtés során vegyes műanyagot lehet gyűjteni, ezt követően pedig feldolgozás előtt kell anyagfajták szerint szétválogatni.

Blogger
Facebook
Telefon:+36 70 627 7770
Telefon:+36 70 628 5332
E-mail:tranzit.remove@gmail.com
Elérhetõségek